Wahaidiriku

Ya Allah, Engaku adalah zat yang Maha mengatur segala urusan, Tolonglah permudahkan segala-gala urusan gerak kerja kami supaya ianya tersusun dengan rapi dalam redha Mu sebagaimana Engkau mengatur susunan pergerakan cakerawala-cakerawala di langit. Ya Allah, tolonglah Engaku campur tangan dalam setiap urusan kerja kami agar segalanya menjadi mudah…

__________________________________________________________________________________

Peringatan untuk kami…
(ye, kami 🙂 blog ini dikendalikan oleh dua insan bergelar sahabat)

Terutama sekali, bersyukur terhadap illahi kerana memberi peluang (sekurang-kurangnya) mendaftar Wahaidiriku ini. Semoga Allah memberi kekuatan untuk kami terus mara kehadapan! (jgn pandang belakang..)

Menulis buat Wahaidiriku jua buat tiap-tiap jiwa yang mahu menjadi soleh dan solehah yang dikasihi Allah dan RasulNya. Wahaidiriku ini berharap untuk berkongsi pengalaman dan buah fikiran agar sentiasa bermuhasabah dan mentarbiyyahkan diri bersama.  Sesungguhnya kita insan yang alpa yang sentiasa terjerumus dalam dosa!

(perhatian, perhatian, perhatian! Wahaidiri, no one is perfect… sejarah hidup kami: wujudnya kedaifan, ketidakPerdulian, kejahilan… semoga dengan ini kami dapat berkongsi “hati” dengan pembaca ya Allah…)

Ayuh bersama kami… Menyumbang luah rasa kalian, karya jua sebidang ilmumu, jua pengalaman hayatmu, agar sama-sama menjadi bekal dalam perjalanan hikayat yang panjang jua berliku ini, tatkala mendaki puncak aspirasi Ilahi.  Agar kita sama-sama teguh berdiri atas nama Ukhuwwah Islamiyyah sejati atas BismilLAh…

Ya Allah, Engkau tidak akan bebani seseorang kecuali dengan kesanggupannya. Istiqamahkanlah kami untuk membantu agamu. Semarakanlah kesanggupan kami.. Ameen.

Advertisements

One response to “Wahaidiriku

  1. huhu yaAllah berilah kekuatan, bile la nak terealisasi blog nie, maaf ye sahabat-sahabat, insya Allah saufa ya’ud

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s